Супичка е вече с мобилно приложение за Android и iOS

Пътеводител на новака в кухнята

arrow left icon

Сос Тахини

products icon Необходими съставки:

  • сусамов тахан
    5 супени лъжици
  • чесън
    2 скилидки
  • лимон
    1/2 брой
  • зехтин
    1 супена лъжица
  • кориандър
    1/2 чаена лъжица
  • кимион
    1/2 чаена лъжица

recipe icon Рецептата:

Нахутените кюфтенца фалафел са вече доста популярни и често се поднасят с различни сосове. Класическият сос за фалафел обаче е сосът Тахини. Сосът Тахини е плътен с подчертано таханов аромат. И въпреки, че първата асоцияция, която човек прави чувайки за този бял сос е фалафел, сосът Тахини би могъл да бъде чудесно допълнение не само за фалафели но и на много други вашите ястия.

  1. Първата стъпка от рецептата за сос Тахини е изборът на продуктите. Може да приготвите домашен сусамов тахан, или да използвате готов. Разбивате тахана, лимоновия сок, зехтина и 2 супени лъжици вода с вилица до получаване на еднородна смес. За разбиване на сосът Тахини може да ползвате и блендер, така ще спестите още малко време.
  2. Нарежете кориандъра / магданоза и чесъна на възможно най-дребно, добавете към тахановата смес и разбъркайте добре. Сосът Тахини по принцип се приготвя с пресен кориандър, но в случай, че не можете да го откриете на пазара, може да го замените с магданоз. Добавяте и сухите подправки и отново разбърквате добре до получаване на гладка смес.
Рецептата за сос Тахини е изпълнена!

notes icon

Сосът Тахини носи силно изразения вкус на сусамов тахан. Сусамовият тахан все по-често намира място на трапезата ни, като използваме сусамов тахан за приготвяне на различни ястия, за дресинг на салати и в десерти. Вече почти във всеки по-голям магазин може да се открие сусамов тахан. А как се приготвя сусамов тахан и може ли да приготвим сусамов тахан вкъщи? Приготвянето на сусамов тахан е лесно са ви нужни само сусам, мощен блендер и желание!

ДОБЪР АПЕТИТ!

Покажи ми всички рецепти за:

comments icon Коментари  (3)

Добави коментар
  • Анонимен2014-07-31 20:54:52

    Търсих и намерих..Благодаря :)

    • Гисчо2014-08-01 17:19:47

      Щом предлагането съответства на търсенето, значи всичко е наред! :)

  • Мила2019-01-28 09:20:28

    Здравейте, след като рулото със сьомга стана фантастично, реших да се доверя и на другите Ви рецепти. Сосът изобщо не ми се получи - количеството вода,което сте посочили е крайно недостатъчно...трябват си едно 200мл! Фалафелите също - всичко направих в абсолютните пропорции,но после при пърженето се разпадаха... :(

Добави коментар

Име
Коментирай