Супичка е вече с мобилно приложение за Android и iOS

Пътеводител на новака в кухнята

arrow left icon

Салата с леща, домати и сирене

print icon

products icon Необходими съставки:

  • леща
    1 чаена чаша
  • лук
    1 глава
    червен
  • домати
    1 брой
  • сирене
    50 грама
  • магданоз
    1/2 връзка
  • зехтин
    2 супени лъжици

recipe icon Рецептата:

Да, да, да! Салата! Салата от леща! Изненадваща, но вкусно изненадваща! Кулинарните ни навици са други - лещата се сервира топла, под формата на леща яхния, или пък на леща чорба. Позволи си тази вкусна изненада! Рецептата за салата с леща, домати и сирене е чудесна идея не само за разнообразяване на менюто. Рецептата за салата с леща, домати и сирене е и още една идея, как да полезното хапване, да бъде и вкусно.

  1.  Първата стъпка от рецептата за салата с леща, домати и сирене е подготовката на лещата. Измивате лещата Статев и я слагате в тенджера да заври. След като заври изливате водата, добавяте нова и отново слагате да ври. Варите лещата до готовност, но без да се разварява!
  2. Лещата трябва напълно да се изстуди. Междувременно нарязвате лука на ситни кубчета, нарязвате на кубчета и сиренето, както и доматите. Може да използвате и чери домати и да ги нарежете на червъртинки. Нарязвате и магданоза и заедно със зеленчуците, изстиналата леща, зехтина и ½ чаена лъжица сол и разбъркайте добре.
Рецептата за салата с леща, домати и сирене е изпълнена.

notes icon

А какви още засищащи, а същевременно интересни салати може да приготвим? Салатата с елда и зеленчуци е чудесна идея, вкусна е и друга засищаща салата с кус кус, домати и маслини.

ДОБЪР АПЕТИТ!

Покажи ми всички рецепти за:

comments icon Коментари  (6)

Добави коментар
  • Милена2023-02-22 22:32:48

    Много приятна слата, цялото семейство я оцени високо! Благодаря за идеята!

Добави коментар

Име
Коментирай