Супичка е вече с мобилно приложение за Android и iOS

Пътеводител на новака в кухнята

arrow left icon

Сангрия с ягоди

products icon Необходими съставки:

  • ягоди
    1 чаена чаша
  • ром
    50 мл
  • лимон
    1 брой
  • бяло вино
    1 литър
  • канела
    2 пръчки
  • захар
    3 супени лъжици

recipe icon Рецептата:

Какво по-свежо от класическа сангрия през горещите летни вечери? Сангрия с ягоди! Ягодите са първите плодове на лятото, ароматни и много вкусни. В рецептата за сангрия с ягоди, червеното вино, с което се приготвя класическата сангрия е заменено с бяло вино и така свежият коктейл с вино и плодове става много по-лек и много по-свеж. Няма по-подходящо питие за летните партита, няма по-подходящо питие за разпускане в летните вечери. В сезона на ягодите не пропускайте да приготвите този вариант на сангрия, за да се насладите по още един различен начин на тези прекрасни плодове.

  1. Първата стъпка от рецептата за сангрия с ягоди е изборът и подготовката на продуктите. Избирате добре узрели ягоди, измивате ги и ги почиствате, след което ги нарязвате на големи парчета. Изцеждате сока на лимона, добавяте канелата и го разбърквате заедно със захарта и рома. Тъй като е добре сангрията с ягоди да има светъл цвят, най-добре е да използвате бял ром. След като ги разбъркате добре добавяте и ягодите и оставяте смета в хладилника, за да се овкуси и ароматизира добре. Готовата смес може да ползвате след час-два, или дори след ден.
  2. В голяма кана изсипвате заготовката от ягоди, захар, ром и лимонов сок, след което изсипвате бялото вино и добавяте няколко бучки лед. Разбърквате добре. Вашата сангрия с ягоди е готова да бъде сервирана.
Рецептата за сангрия с ягоди е изпълнена.

notes icon

Ягодовата сангрия е само една от безбройните идеи  са вкусни изкушения, които може да приготвите с ягоди. Много свежа и много вкусна е ягодовата лимонада. А ако искате да приготвите сладкиш с ягоди може да пробвате рецептата за ягодови мъфини с ванилов сос или пък рецептата за бърз десерт с ягоди. Ако пък искате да запазите вкуса на ягодите и за зимните дни, то тогава не пропускайте да приготвите сладко от ягоди или мармалад от ягоди.

ДОБЪР АПЕТИТ!

Покажи ми всички рецепти за:

comments icon Коментари  (6)

Добави коментар
  • Супер е. Мисля да го направя и да подкупя свекървата като ми дойде на гости :D Впрочем, предполагам ягодите трябва да са "узрели"? :)

    • Гисчо2015-06-09 15:46:46

      Хахахахха! Точно такива трябва да са ягодите! Сега ще ги поправим! Много се радвам, че рецептата за сангрия с Ви харесва и смятам, че всяка една свекърва ще бъде успешно подкупена с някоя друга чаша от нея ;)

  • Алби2015-06-09 18:44:27

    Снощи точно гледайки едно кулинарно предаване, където приготвиха сангрия реших, че при толкова ароматни плодове в хладилника трябва да приготвя една кана. И днес качваш рецепта, идеално...още довечера ще и се насладя. А вода не се ли добавя?

    • Гисчо2015-06-09 19:03:33

      Винаги в крак с кулинарната мода. Или поне се стараем ;) :D Представената тук рецепта е за сангрия с ягоди и се приготвя с бяло вино, ако искате, може да приготвите класическа испанска сангиря с червено вино и разнообразни свежи плодове.

  • Петя2019-06-24 14:46:32

    Здравейте, колко захар се използва? Не намерих в съставките.... Поздрави!

    • Гисчо2019-06-25 08:01:52

      3 супени лъжици е захарта в рецептата за сангрия с ягоди :)

Добави коментар

Име
Коментирай