Супичка е вече с мобилно приложение за Android и iOS

Пътеводител на новака в кухнята

arrow left icon

Ароматни, сочни пилешки филенца

print icon

products icon Необходими съставки:

  • пилешко месо
    300 грама
  • горчица
    2 супени лъжици
  • мед
    1 супена лъжица
  • зехтин
    3 супени лъжици
  • сол
    1/2 чаена лъжица
  • мащерка
    1 чаена лъжица

recipe icon Рецептата:

Пилешкото месо има запазено място в менюто на всеки. А бялото пилешко месо е най-често ползвано и най-любимо, на малки и големи. Може би защото е най-чистото место, може би защото е най-крехкото месо или пък защото се приготвя най-лесно пилешките филенца от бялото пилешко месо в най-различни варианти почти ежедневно присъстват на трапезата ни. Рецептата за ароматни сочни пилешки филенца е идея за много лесна почти универсална рецепта, подходяща дори и когато спазваш диета, като тази на Топформа. Ароматните, сочни филенца могат да бъдат част от лека вечеря или обяд, със сочни пилешки филенца може да приготвите вкусен сандвич, може да ги сложите и в кутията си за храна, която взимате за обяда в офиса или за разходката сред природата. Дали ще приготвите пилешките филенца на скара, на тиган, или на фурна е въпрос на избор, но който и от вариантите да изберете филенцата ще бъдат еднакво вкусни, благодарение на ароматната марината.

  1. Първата стъпка от рецептата за ароматни сочни пилешки филенца е изборът на пилешкото месо. Най-добре е да използвате охладено пилешко месо, ако пък имате домашно пилешко месо би било още по-добре. Измивате добре пилешките филенца и ги отцеждате от водата. Слагате ги в купа, добавяте горчицата, меда, зехтина, солта, добавяте и мащерката, като ако имате прясна мащерка е по-добре да ползвате нея. Разбърквате добре с ръце и оставяте филенцата да постоят известно време в маринатата. Може да приготвите филенцата веднага, а може и да ги оставите в хладилника за няколко часа.
  2. На барбекю или на оребрен тиган запичате пилешките филенца за по 2-3 минути от двете страни, като внимавате да не изгорят. Може да приготвите филенцата и в тиган с незалепващо покритие, а може да ги наредите в тава и да ги изпечете в предварително загрята на 200 градуса фурна, за около 20 минути, или докато придобият златист цвят.
Рецептата за ароматни сочни пилешки филенца е изпълнена.

notes icon

А какво друго може да приготвим с пилешко месо? Рецептите за пиле с оризпиле със зеле и пиле с картофи са може би най-популярните и най-често приготвяни рецепти с пилешко месо. Много често приготвяна е и рецептата за класическа пилешка супа. Един вкусен и малко по-различен поглед по темата “рецепти с пилешко месо” е рецептата за пиле с гъби и сметана, а още по-интересна и много ефектна е рецептата за желирано предястие с пилешко.

ДОБЪР АПЕТИТ!

Покажи ми всички рецепти за:

comments icon Коментари  (15)

Добави коментар
  • Анонимен2015-04-29 07:32:41

    Супер рецепта ! Аз много често се чудя точно каква да е маринатата за пилешкото и пуешкото месо, за да станат сочни :) а ако добавим и малко соев сос за цвят ще станат суперски!

    • Гисчо2015-04-29 17:53:28

      Да, соевият сос наистина е вкусно и подходящо допълнение към различни маринати. Придава и вкус, и аромат, и наистина оцветява! :)

  • Алис2015-06-27 07:15:15

    Днес направих тази рецепта и станаха много вкусни :-) БЛАГОДАРЯ
    Също така направих тиквички с ориз и пълнени пиперки с ориз ,всичко стана много сполучливо БЛАГОДАРЯ
    П.С попринцип не ме бива много в готвенето ,но с вашите рецепти станаха много вкусни :-)

    • Гисчо2015-06-27 07:23:47

      Ехееее! Цяло супено меню! :) Радвам се, че всички рецепти се получават така добре! И че Супичка е спечелила доверието Ви! :)

    • Анонимен2015-10-04 01:18:42

      Филенцата са Страхотни! Много са ароматни и бързо се приготвят, аз ги правя след работа за бърза и лека вечеря. Благодаря за рецептата! Следващият път ще пробвам във фурната.

    • Гисчо2015-10-05 21:01:24

      И във фурната ще се получат, само че няма да имат такава коричка. Но пак ще са много вкусни! :)

  • Гери2017-02-28 03:09:52

    Уникални! Бързи, лесни, вкусни и според обещанието, сочни и ароматни :) Благодаря, Гисчо! Обожавам рецепти като тази, които използват само няколко съставки, за да постигнат стахотен и бърз резултат!

  • Бобо2017-05-22 13:42:04

    Здравейте, и аз готвя само по ваши рецепти, иначв не ми се получава готвенето :) А за тази рецепта да попитам- Може ли и малко лимонов сок да добавя? Дали ще ги направи още по-крехки?

    • Гисчо2017-05-23 08:52:17

      При всички положения няма да ги направи по-крехки, а ще ги стегне :) Не е добра идея.

  • Габриела2017-06-23 10:41:40

    Страхотни! Вчера приготвих пилешко филе на грил тиган по тази рецепта и с ръка на сърцето мога да кажа, че резултатът беше ВКУСНОТИЯ. Наистина много добра рецепта - месото става много приятно овкусено и очудващо сочно. Поздравления и благодаря за рецептите, които споделяте!

  • Габриела2018-03-13 21:50:16

    На уребрения тиган, и на порцелановия ми загоря марината? Изпълних всичко както беше описано в рецептата... Къде сбърках...???

Добави коментар

Име
Коментирай